
Domaine de Reuilly
Het was in 1935 dat Camille Rousseau, de grootvader van moederskant van Denis Jamain, zich in Reuilly vestigde en zijn allereerste wijnstokken sauvignon blanc plantte. Domaine de Reuilly werd al in 1937 gerangschikt in ‘Appellation Reuilly d’Origine Contrôlée’ voor zijn sauvignon blanc, een jaar na de oprichting van het classificatiesysteem op nationaal niveau, en in 1961 voor de rode pinot noir en de rosé pinot gris.
Begin jaren ‘90 besloot Denis Jamain uit passie voor de wijngaard om het stokje over te nemen en kocht een prachtige reeks wijngaarden in de stad Reuilly, het startpunt in de ontwikkeling van het Domaine.
Het landgoed bestaat uit vier hoofdplaatsen, Les Coignons, Les Pierres Plates, Les Chatillons en Les Conges, waarop veertien hectare sauvignon blanc, vijf hectare pinot noir en vier hectare pinot gris zijn aangeplant. Het Domaine profiteert van een uitzonderlijk terroir, voornamelijk bestaande uit klei en kalksteen uit het Kimmeridgische tijdperk.
Denis Jamain en wijngaardmanager Patrick Ragu delen dezelfde passie en zijn van mening dat het land dat ze bewerken een lening is, en dat ze het zo gezond mogelijk moeten doorgeven aan toekomstige generaties. Deze wens om het milieu en het welzijn van het land te respecteren, motiveerde volledig hun keuze voor biodynamie voor het beheer van de wijngaard.
Denis Jamain droeg recent het domein over aan Joseph de Maistre (zie onze Menetou-Salon) maar heeft sinds zijn jeugd een even grote passie voor bomen. Hij heeft het geluk een familiebos te beheren op vijftien kilometer van Reuilly, een van de mooiste bossen in Centraal-Frankrijk. De bomen van deze regio zijn wereldberoemd vanwege de productie van duigen die bestemd zijn voor vinificatie in eikenhouten vaten. Hij selecteert zelf de tweehonderdjarige eiken die later zullen worden gebruikt om de vaten te maken voor het rijpen van zijn witte, rosé en rode cuvées genaamd ‘Le Chênes de mon grand-père‘ – de eiken van mijn grootvader.