
Sylvain Loichet
Na het afronden van zijn studie aan l’Ecole de Beaune, nam Sylvain Loichet in 2005 de wijngaarden over die toebehoorden aan zijn grootouders. Tot voor kort werd de wijn geproduceerd in Comblanchien, maar de kelder bevindt zich nu in Chorey-Les-Beaune. Vanaf de start wilde hij alleen met biologisch geteelde druiven werken om het terroir van alle verschillende Bourgogne-appellations zo goed mogelijk tot uitdrukking te laten komen.
De datum van de oogst wordt bepaald door de rijpheid van de druiven. Sylvain zoekt naar aromatische rijpheid, evenals naar het potentieel van de druiven in alcohol en hun zuurgraad, die uitermate belangrijk zijn bij het maken van geweldige wijnen die goed kunnen rijpen. De druiven worden met de hand geoogst om zo de beste druiven te kunnen selecteren. De druiven worden voor de tweede keer gesorteerd in de kelder voordat ze worden geperst (voor de witte wijnen) en in gistingskuipen worden gedaan (voor de rode wijnen).
De gisting van de wijnen vindt plaats in eikenhouten vaten met natuurlijke gist. De witte wijnen worden vervolgens achttien maanden gerijpt en de rode wijnen vierentwintig.